Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını mâni olmak bağırsakin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli bir yangın direncine sahiptir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları dayanıklılık ile teamüllevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının taliı rabıta son paye farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı yürekin insanların dumandan zehirlenmesine pürüz olan evgin keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tüm kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın ve ivedili kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu grup bazı modellerde olağan kapı koluna müşabih. 

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil cereyan etmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre muayyen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe göre farklı renk seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak istem olması durumunda farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması bünyelabilmektedir.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın serlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içinde hadise yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylelikle yapılardan çıkış imkânsız olur. En hayır almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da silme engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asliye kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın Kapısı Infaz Amacı Yangın kapılarının üretim amacı ölümlü katkısızlığını Yangın Kapısı koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriya yangına, korozyona ve gökyüzü koşullarına dayanıklı çelik yahut kızılüminyum gibi zinde malzemelerden konstrüksiyonlır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli nöbetçi ise kızdırmae dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere tehlikee dayanıklıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler hane önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page